Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Θεωρία της Loica Νούμερο 6

  



Τις στιγμές εκείνες της ζωής σου που είσαι εγκλωβισμένος σε μίζερες υποχρεώσεις και δουλίτσες..μην αφήνεις τον χρόνο εντελώς ανεκμετάλλευτο. Κοίτα στα μάτια αυτό που σου συμβαίνει και εξόρκισε το.


Το μόνο που μπορεί να με σώσει αυτές τις στιγμές είναι αυτό το χαρτί(δεν παρανόησα ακόμη...συχνά, πριν κάτι περαστεί στα αρχεία της Loica γράφεται σε χαρτί). Με σώζει λοιπόν από τις ώρες εκείνες που μισώ ο,τι υπάρχει γύρω μου (ναι, εγώ ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος της παρέας). Όταν το καθετί σε κατασπαράζει, ενώ έξω η πόλη σφίζει απο κίνηση και ζωή.

Νιώθεις να ανεβάζεις πυρετό, όλο το σώμα σου παραλύει από τον πόνο. Θέλεις να δραπετεύσεις και δεν μπορείς.Οι φωνές σου από τον διάδρομο ακούγονται εξωπραγματικές, τερατώδεις θα έλεγα. Το στόμα σου στεγνώνει. Αργοπεθαίνεις και κανείς δε δίνει σημασία. 

Αυτό είναι το πραγματικό ημερολόγιο της πρακτικής μου. Όλα έρχονται να σου δείξουν πως αυτό ακριβώς είναι το πιο λάθος μέρος που πρέπει να επιλέξεις για δουλειά (την μισώ αυτήν την λέξη,να που χρειάζεται κάποιες φορές να την χρησιμοποιήσεις).

Το στυλό σε κρατάει ξύπνια και οι φωνές έξω απο το μίζερο γραφειάκι συνεχίζονται, πιο άσχημες και πιο τρομακτικές απο ποτέ. Η μηχανή του καφέ βρυχάται και νομίζω ότι θα μου επιτεθεί.Όλα είναι βρώμικα, μικρά και χυδαία. Χαρτιά αχρησιμοποίητα και για μια ακόμη φορά ζείς την υποκρισία των άλλων και την δική σου. Παίρνεις τον ρόλο που σου αξίζει αλλά και δεν σου αξίζει.
Προσπαθείς να τα ερμηνεύσεις όλα θετικά αλλά οι ώρες γίνονται αιώνες και το σώμα σου αντιδράει. Θέλεις να βγείς έξω από την πέτρινη πόρτα και να φωνάξεις δυνατά" Σταματείστε να κοροϊδεύεται ο ένας τον άλλον!". Και έπειτα κάθεσαι κάτω και αντιλαμβάνεσαι πόσο λίγο νόημα θα έχει.
Εκείνοι δεν θα σε ακούσουν . Η φωνή σου δεν θα ακουστεί καν. Θα καλυφθεί από την δική τους βαβούρα που θα' ναι σα να μην μίλησες ποτέ. Σχεδόν δεν θα σε προσέξουν και θα συνεχίσουν ανέμελοι  να καταβροχθίζουν τα κρουασάν και τους καφέδες. Ανενόχλητοι και ευτιχισμένοι για το "κοινωνικό τους έργο".
Αγαπώ το θέατρο, αλλά αυτό είναι οπωσδήποτε μια πολύ κακή παράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου