Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

OFF* Θεωρία της Loica Νούμερο 1



Είπες να φλερτάρεις λίγο μιας και δεν βγήκες.
Ένα like ήταν αρκετό.
Του έστειλες "ωραίο βιντεάκι, ωραία που τα λες, που τα γράφεις και άλλα τετοια"
Το ένα έφερε το άλλο και ήδη μιλάτε 8 ώρες απο την ώρα που έγινε εκείνο το αναθεματισμένο like.

 Και πάνω που έχεις πετύχει το πολυπόθητο σημείο "στο ψητό" λαικιστί...έρχεται η άλλη τρελαμμένη και αφηνιάζει που το δικό της chat είναι νεκρό από μοιραίους διαδικτυακούς γκόμενους και πιο συγκεκριμένα που ο Ένας ο μοναδικός που έχει καταντήσει σχέση πλατωνική από απόσταση
( επιστροφή στον ρομαντισμό κατα μια έννοια) δεν της μιλάει και βγαίνει off...
off έχoυμε βγει εμείς της λέω και με κοιτάει με απορία..


ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ LOICA Νº 1:
Στο facebook δεν ισχύει  ό,τι ισχύει στην πραγματική ζωή.

  • To ότι σου μιλάει στο chat δεν σημαίνει πως θέλει να είστε μαζί αλλά ούτε και ότι  σε θέλει για μόνο για ένα βράδυ(σύνδρομο άσπρο/μαύρο).
  •  Αν βγαίνει off o "ποθητός/η" το πιο πιθανό είναι να σε έχει σε λίστα(γίνεται και αυτό, πρόσφατα το ανακάλυψα) ή απλώς να μην θέλει να είναι on. Ίσως να θέλει να αποφύγει κάποιον ή κάποιους από τους υπόλοιπους  899 "φίλους" που έχει.
  • Όταν κουβεντιάσεις πάνω απο μία ώρα με το πρόσωπο δεν σημαίνει και κάτι, το πιό πιθανό είναι να σκοτώνετε τον χρόνο σας αμοιβαία.
  • Το γεγονός ότι είστε σε μία καθημερινή επικοινωνία, ότι σου κάνει like σαν λυσσασμένος σε ότι ανεβάσεις στον τοίχο σου, το ότι κάνετε chatting, flirting, ανταλλαγή ιδεών, συνταγών κτλ. δεν σημαίνει ούτε ότι "παίζει κάτι",ούτε ότι είστε κολλητάρια.
  • Το ότι ξημεροβραδιάζεστε στέλνωντας videos στο youtube δεν σημαίνει ότι ταιριάζετε και είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον.
  • Οι σχέσεις είναι από μόνες τους πολύπλοκες μην τις κάνουμε ακόμη περισσοτερο.
  • Το φατσοβιβλίο δεν έχει αντικαταστήσει ακόμη την τηλεφωνική συσκευή, μην έχεις ψευδαισθήσεις. . Αν στο chat πει το εξής πετυχημένο" να βγούμε καμιά μερα" ή αλλιώς "να δούμε πότε θα κάτσει να βγούμε", δεν συνεπάγεται ότι θα γίνει κιόλας. Συνεπώς, αν σου τηλεφωνήσει θέλει να σε δεί αλλά ούτε και αυτό σημαίνει κάτι.
  • Η ζωή δεν είναι facebook. To facebook από την άλλη έχει κάτι από την ζωή και είναι ζωή.
  • Το facebook είναι σαν μια κοινωνική εκδήλωση, ένα πάρτυ όπου όλοι περιφέρονται φορώντας τις πιό chic ενδυμάσιες τους , τα πιο εκκεντρικά τους συνολάκια, τα πιο πιασάρικα χαμόγελα. "Πουλάνε" τις καλωπισμένες φιλοσοφίες της μιας νύχτας και τα κομψά ευγενικά τους χαμόγελα, φλερτάρωντας με όλους....ναι, με όλους! Είσαι μοναδικός και αξιοθαύμαστος όση ώρα κρατάει η συνομιλία σας...δύο λεπτά, πέντε ώρες; Τόσο. Έπειτα το άστρο σου σβήνει μέχρι ο επόμενος διαδικτυακός εραστής να εμφανιστεί και να σου κάνει ένα like..και από εδώ πάν και άλλοι.
  • To γεγονός ότι έχεις μάθει λεπτομέρειες για την ζωή του άλλου (πόσα σπίτια έχει , ποιό είναι το αγαπήμενο του φαγητό,ποιός είναι ο αγαπημένος του σκηνοθέτης, τι χρώμα βρακί φοράει (αν φοράει), αν έχει κάνει τρίο κτλ..δεν σημαίνει και πως όταν βρεθείτε θα είναι σαν να τον ξέρεις μια ζωή, το κλασσικό "είναι σαν να γνωριζόμαστε χρόνια" που τόσες φορές έχεις ξεστομίσει.
  • Οι αγγλικές λέξεις την ώρα του chat τύπου "baby", "i like u", ti kaneis tonight?" αντιστοιχούν σε τύπο playboy (ή gameboy) κατά ένα 90%, το υπόλοιπο 10% αντιστοιχεί σε αυτούς που απλά μαθαίνουν αγγλικά  και κάνουν practice και είναι σε επίπεδο Α Junior.
  • Όλα τα παραπάνω τα ξέρεις και δεν γουστάρεις να σου τα υπενθυμίζει κανένας ηλίθιος, που μια μέρα του την έδωσε να κάνει blog (μάθανε όλοι τώρα..).
  • Κάνε παιχνίδι...μην είσαι αντιfacebook -κατά το αντικοινωνικός, μουντός, ξενέρωτος, παλαιομοδίτης κτλ...- αλλά μην το παίρνεις και πολύ στα σοβαρά..( βλέπε σχετικό επεισόδιο south park).
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 

'Οσο λιγότερες προσδοκίες, αναλύσεις και εικασίες τόσο το καλύτερο. Σε αυτήν την περίπτωση στο facebook ισχύει ότι και στην πραγματική ζωή. Εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα-θεωρία Νº 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου